$39.78 €42.38
menu closed
menu open
weather +5 Київ

Філарет: Якщо в нас Верховна Рада буде виступати за одностатеві шлюби, то ми не будемо вибирати таких депутатів

Філарет: Якщо в нас Верховна Рада буде виступати за одностатеві шлюби, то ми не будемо вибирати таких депутатів Філарет: Корупція – гріх? Не менший, ніж одностатеві шлюби
Фото: Патріарх Філарет / Facebook

Бог допустив таке зло, як коронавірус, щоб покарати за різні гріхи на зразок одностатевих шлюбів і щоб "навернути людей до себе". Таку думку висловив почесний патріарх Православної церкви України Філарет.

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет в інтерв'ю "Українським новинам" заявив, що буде боротися "до останнього", щоб в Україні не було легалізовано одностатевих шлюбів.

"Я категорично проти [одностатевих шлюбів], тому що Господь за цей гріх знищив Содом і Гоморру. І я повинен захищати божественне вчення, а не пристосовуватися до того, як грішні люди спотворюють нормальний спосіб життя. Я до цього не маю пристосовуватися, я не пристосовувався до радянського безбожництва, тому виступаю проти й одностатевих шлюбів, і всього, що робиться проти християнського і морального вчення", – зазначив Філарет.

Він сказав, що депутатам Європарламенту раніше говорив, що Україна ніколи не погодиться на легалізацію одностатевих шлюбів.

"І якщо у нас Верховна Рада буде виступати за одностатеві шлюби, то ми не будемо вибирати таких депутатів", – зазначив патріарх.

Він заявив, що коронавірусом Бог карає людство, зокрема, "за ці одностатеві шлюби".

"Коронавірус має не природне походження, а людське походження. Так кажуть дослідження і вчені. Тобто коронавірус придумали люди і випустили його. Бог попустив. І виникає питання, чому Бог допустив таке зло, як коронавірус, який захопив собою весь світ? Причому миттєво. Бог попустив для того, щоб, з одного боку, покарати за різні гріхи, а з іншого  щоб навернути людей до себе. Коли людина страждає від коронавірусу і відчуває, що може померти, чи буде вона звертатися до Бога? Буде. І, незважаючи на те, що вона готова померти, але померти з Богом. Так ось, для того, щоб навернути людей до себе, Господь попускає це, а інших карає за різні гріхи, у тому числі й за ці одностатеві шлюби. Але гріхів багато. Ну, наприклад, корупція  гріх? Не менший, ніж одностатеві шлюби. Неправда, яка нас оточує, так само. І за це Господь і карає, щоб ми звернулися до нього", – додав Філарет.

У березні патріарх уже говорив, що одностатеві шлюби – причина коронавірусу.

2018 року Філарет стверджував, що церква та український народ не підтримують одностатевих шлюбів.

Спалах хвороби COVID-19, яку спричиняє коронавірус SARS-CoV-2, виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.